bio.be/essenscia is de Belgische federatie van bedrijven actief in biotechnologie en life sciences. De organisatie vertegenwoordigt en behartigt de belangen van haar lidbedrijven zowel op Belgisch (federaal en regionaal) als op Europees niveau. bio.be/essenscia is actief onder de koepel van essenscia, de sectorfederatie van de chemie en life sciences.

Laatste nieuws

tineke

Vision for Europe: Innovation, Investment, Excellence – Interview with Tineke Van hooland

220926_bio be groepsfoto

bio.be/essenscia vraagt toekomstgericht steunkader voor de biotechtherapieën van de toekomst

cocoban_event2022_hr-scaled

Jaarevent bio.be/essenscia: hoe België pioniert op het vlak van innovatieve gezondheidstherapieën

DNA van bio.be/essenscia

Biotechnologie en life sciences zijn belangrijke hefbomen voor de transformatie naar een duurzame, moderne en gezonde samenleving. Als vertegenwoordiger van de verschillende biotechsectoren (gezondheid, agro en bio-based) op regionaal en federaal niveau, is bio.be/essenscia de erkende stem van de biotechgemeenschap om innovatie en industrialisatie te stimuleren in België en daarbuiten.

Contact

druck_frederic

Frédéric Druck

Secretaris-generaal
FDruck@essenscia.be

Tineke Van hooland

Adjunct secretaris-generaal
Voorzitter National Associations Council (NAC) bij EuropaBio

TVanhooland@essenscia.be

Sandrine Georges

Assistente

SGeorges@essenscia.be

Nuttige links

Download

Volg ons op

België, “biotech valley”

Op het vlak van biotech neemt België een unieke positie in, met dank aan zijn uitstekende biotech-waardeketen: van fundamenteel onderzoek en ontwikkeling, over (pre)klinische proeven tot state-of-the-artproductie. In België beschikken we over een ecosysteem dat verder wordt versterkt door een nauwe samenwerking tussen kennisinstellingen, ziekenhuizen, spin-offs, start-ups, kmo’s, grote internationale bedrijven en een uitgebreid logistiek netwerk (bv. luchthavens, havens). België is een “biotech valley” met een wereldwijde faam.

Belgische biotech in de wereld

België wordt beschouwd als een van de meest vooraanstaande onderzoeksnaties ter wereld. Ons Belgisch ecosysteem wordt internationaal zeer gewaardeerd, wat wordt bevestigd door de vele buitenlandse investeringen en internationale partnerschappen. Onze volledige waardeketen – van kennis, tot bioproductieprocessen en -producten – heeft een wereldwijde impact. Onze vertegenwoordiging beperkt zich dan ook niet tot België. bio.be/essenscia is ook lid van EuropaBio, de Europese Vereniging van Bio-industrieën, en ICBA, de Internationale Raad van Biotechnologische Verenigingen.

Duurzame oplossingen voor een betere wereld

Onze diverse leden delen allemaal dezelfde overtuiging: wetenschap en technologie zijn de sleutel tot de transformatie naar een duurzame, innovatieve en gezonde samenleving. Zij zijn gepassioneerd door de mogelijkheden die de sector biedt om wereldwijde uitdagingen op het gebied van landbouw, milieu en gezondheid te helpen aanpakken. Met hun innovatieve processen en producten zijn onze biotechbedrijven vastbesloten om een wezenlijke bijdrage te leveren aan een betere en duurzamere toekomst. 

Word lid van bio.be/essenscia

Door aan te sluiten bij bio.be/essenscia worden onze lidbedrijven deel van een organisatie die de collectieve belangen van de Belgische biotech en life sciences industrie vertegenwoordigt en promoot op zowel Belgisch (federaal en regionaal) als Europees niveau. We beschikken over heel wat middelen om onze lidbedrijven hun volle potentieel te laten ontplooien – van O&O tot groei en uitstekende resultaten op het vlak bioproductie – via belangenbehartiging, communicatie en dienstverlening zoals speciale werkgroepen over de nieuwste trends in biotechnologie.

Raad van Bestuur

Onze raad van bestuur beslist over de strategie van bio.be/essenscia en legt de prioriteiten vast op basis van voorstellen van onze verschillende werkgroepen en ons team van experten. Onze leden vertegenwoordigen alle subsectoren en bestaan zowel uit grote internationale bedrijven als kmo’s.

 • Geoffrey Pot, Takeda, voorzitter
 • Dirk Carrez, Cleverconsult
 • Frédéric Druck, bio.be/essenscia
 • Denis Dufrane, Novadip
 • David Fontaine, AbbVie
 • Eric Halioua, PDC Line Pharma
 • Jean-Michel Luyckx, Novartis
 • Marc Martens, Bird&Bird
 • Tijs Neutens, Amgen
 • Cristelle Noirhomme, GSK
 • Patrick Rüdelsheim, Perseus
 • Bart Schelfhout, Sanofi
 • Tineke Van hooland, bio.be/essenscia
 • Cedric Volanti, Thermo Fisher
 • Hendrik Waegeman, Bio Based Europe Pilot Plant

Woord van de voorzitter

Het is zowel een eer als een grote verantwoordelijkheid om te zorgen voor de ontwikkeling van een groeisector met meer dan 300 bedrijven en meer dan 35.000 jobs. Wij willen ervoor zorgen dat die ontwikkeling gebaseerd is op constructief overleg en een oplossingsgerichte aanpak, in dialoog met overheden, instellingen, onderwijs en de betrokken vakbonden. Laten we samen creëren, verbinden en communiceren!
bio.be_Geoffrey_Pot
Geoffrey Pot, Voorzitter bio.be/essenscia

Onze leden

Een overzicht van de leden van bio.be/essenscia is hier terug te vinden.