essenscia brussel

essenscia brussel/bruxelles is de regionale afdeling van essenscia die zowat 100 lidbedrijven in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest expertise, advies en dienstverlening op maat biedt voor Brusselse thema’s en bevoegdheden.

Met bijna 30% van de export, zowat een kwart van de toegevoegde waarde en 16% van de industriële tewerkstelling is de chemie en life sciences een van de sleutelsectoren van de Brusselse economie. Heel wat chemie- en farmabedrijven hebben er hun Europese hoofdzetel of R&D-afdeling, terwijl er ook nog een aantal industriële productiebedrijven actief zijn.

In combinatie met de nabijheid van diverse overheidsadministraties en internationale instellingen maakt dit van Brussel een toplocatie voor zowel veelbelovende start-ups als gerenommeerde multinationals in de chemie en life sciences. Een gunstig investeringsklimaat en doelgerichte innovatiesteun is nodig om de internationale aantrekkingskracht van Brussel te vergroten.

Contact

druck_frederic
Frédéric DRUCK

Gedelegeerd Bestuurder
fdruck@essenscia.be

Emilie-
Emilie HANCHAR
Management Assistant ehanchar@essenscia.be

Woord van de voorzitter

“ De chemie- en life sciencesindustrie speelt een sleutelrol om oplossingen aan te leveren voor een meer duurzame wereld. Het is een sector die constant innoveert en evolueert om antwoorden te helpen bieden op de grote uitdagingen waarmee onze samenleving geconfronteerd wordt.”

Patrick M

Patrick MARICHAL,
voorzitter essenscia brussel

Regionale Raad Brussel

De Regionale Raad Brussel bepaalt de strategie van essenscia brussel en legt de prioritaire thema’s vast.

  • Frédéric Druck, essenscia brussel, gedelegeerd bestuurder
  • Patrick Marichal, Solvay, voorzitter
  • Raf De Paepe, Prothya Biosolutions Belgium
  • Charline Desmecht, UCB
  • Jean-Luc Dewez, Corden Pharma 
  • Sophie Eykerman, Sterop
  • Bruno Stutzmann, Catalent