essenscia brussel

essenscia brussel/bruxelles is de regionale afdeling van essenscia die zowat 100 lidbedrijven in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest expertise, advies en dienstverlening op maat biedt voor Brusselse thema’s en bevoegdheden.

Met bijna 30% van de export, zowat een kwart van de toegevoegde waarde en 16% van de industriële tewerkstelling is de chemie en life sciences een van de sleutelsectoren van de Brusselse economie. Heel wat chemie- en farmabedrijven hebben er hun Europese hoofdzetel of R&D-afdeling, terwijl er ook nog een aantal industriële productiebedrijven actief zijn.

In combinatie met de nabijheid van diverse overheidsadministraties en internationale instellingen maakt dit van Brussel een toplocatie voor zowel veelbelovende start-ups als gerenommeerde multinationals in de chemie en life sciences. Een gunstig investeringsklimaat en doelgerichte innovatiesteun is nodig om de internationale aantrekkingskracht van Brussel te vergroten.

Contact

Emilie
Emilie HANCHAR
Management Assistant ehanchar@essenscia.be
druck_frederic
Frédéric DRUCK

Gedelegeerd Bestuurder
fdruck@essenscia.be

Woord van de voorzitter

“Heel wat internationale ondernemingen uit de chemie en life sciences hebben hun hoofdzetel en onderzoeksafdeling in Brussel gevestigd. De Brusselse overheid dient innovatie te ondersteunen en moet de optimale omstandigheden creëren om de verankering van deze bedrijven te verzekeren en nieuwe investeringen aan te trekken.”

Christiane_Malcorps_essenscia_bruxelles

Christiane MALCORPS,
voorzitster essenscia brussel

Raad van Bestuur

De Raad van Bestuur bepaalt de strategie van essenscia brussel en legt de prioritaire thema’s vast.

  • Frédéric Druck, essenscia brussel, gedelegeerd bestuurder
  • Christiane Malcorps, Solvay, voorzitster
  • Sophie Eykerman, Pharmacobel
  • Peter Janssen, Plasma Industries
  • Eric Kummer, Catalent
  • Didier Malherbe, UCB
  • Paul Wouters, Plastic Omnium
This website uses cookies to improve your browsing experience (optimize the site functionalities, share contents on social media and collect statistics). By continuing your online browsing on our website, you accept the use of such cookies. Click here for more information