essenscia benefits

essenscia heeft in eigen beheer een specifiek member benefits-programma opgezet. Organisaties kunnen zich hier bij aansluiten om hun dienstverlening bekend te maken binnen het netwerk van essenscia en speciale voorwaarden of kortingen aan te bieden. Er geldt een exclusiviteit per sector.

Partners

Contact

descamps_isabelle
Isabelle DESCAMPS
Communication Project Manager idescamps@essenscia.be

Meer info over onze partners

Deloitte

Deloitte is een van de grootste internationale organisaties op het vlak van financiële en zakelijke dienstverlening. Een ruime expertise en een wereldwijd netwerk vormen de basis voor onderbouwd strategisch advies inzake HR-beleid, risk management en sectorspecifieke services op maat. Zo biedt Deloitte verhelderende inzichten over digitalisering in de chemiesector – Chemistry 4.0 – en innovatie in de industrie van de life sciences. Deloitte is partner van BlueChem, de incubator voor duurzame chemie, en maakt deel uit van de jury van de essenscia Innovation Award.

Contact

Chemie: Frederik  Debrabander (fdebrabander@deloitte.com)
Life Sciences: Tom Van Wesemael (tvanwesemael@deloitte.com )

PMV

PMV is een doe- en durfbedrijf dat de toekomst van de Vlaamse economie vormgeeft. Zij financiert beloftevolle ondernemingen van bij de prille start tot en met de groei en internationalisering. Met en voor de overheid, en andere partners, realiseert zij projecten die belangrijk zijn voor de welvaart en het welzijn in Vlaanderen. Dit gebeurt onder meer via leningen, waarborgen of cofinanciering.

Port of Antwerp Bruges

Met een totale doorvoer van 289 miljoen ton per jaar vormt Port of Antwerp-Bruges een belangrijk knooppunt in de wereldwijde handel en industrie. De haven is een cruciale schakel voor de afhandeling van containers, de trafiek van stukgoed en de overslag van voertuigen. Bovendien is de Antwerps-Brugse haven – met 147 miljoen ton/jaar – de nummer 1 exporthaven van Europa. Port of Antwerp-Bruges is de thuisbasis voor 1.400 bedrijven en huisvest de grootste geïntegreerde chemische cluster in Europa. De haven zorgt, direct en indirect, voor een totaal van 164.000 jobs en voor een toegevoegde waarde van 21 miljard euro.

Port of Antwerp-Bruges heeft een duidelijke ambitie: de eerste wereldhaven worden die economie, mens en klimaat verzoent. De haven wil niet alleen haar groeitraject duurzaam verderzetten, maar ook haar unieke positie als logistiek, maritiem en industrieel platform inzetten om het voortouw te nemen in de transitie naar een circulaire en koolstofarme economie. Samen met de havengemeenschap, klanten en andere partners gaat Port of Antwerp-Bruges actief op zoek naar innovatieve oplossingen voor een duurzame toekomst. De verantwoordelijkheid ten opzichte van de omgeving en, bij uitbreiding, de samenleving staat hoog op de agenda.

De havensites van Antwerpen en Zeebrugge worden uitgebaat door het Havenbedrijf Antwerpen-Brugge, een nv van publiek recht met de Stad Antwerpen en de Stad Brugge als aandeelhouders. Het stelt 1.800 medewerkers te werk. Antwerps havenschepen Annick De Ridder is de voorzitter van de raad van bestuur en Brugs burgemeester Dirk De fauw de ondervoorzitter. Jacques Vandermeiren is de CEO en voorzitter van het directiecomité, dat de dagelijkse leiding verzorgt.

Select HR

Select HR biedt human resources en recruitment advies, services en oplossingen. Kwaliteit is voor Select HR niet zomaar een begrip. Kwaliteit zit in onze oprechtheid, in ons maatwerk, in onze expertise.

Onze kennis van zaken start steeds vanuit de mens. Daarom kan u bij Select HR rekenen op betrokken consultants die hun ervaring en kennis graag delen. Vanuit 20 vestigingen in België ondersteunen we bedrijven in:

 • Consultancy: HR-advies, assessments, coaching.
 • Outplacement: begeleiding van ontslagen medewerkers.
 • Rekrutering en Selectie: via grondige testing selecteren wij voor u de perfecte kandidaat.
 • Uitzendarbeid: indien u tijdelijk nood heeft aan een werkkracht via interim.
 • Project Sourcing: werknemers van Select Projects bieden uitstekende project support in uw farma- of chemiebedrijf.

De business units van Select HR zijn gestructureerd rond Office & Sales profielen, medische, technische & ICT-profielen alsook alle profielen binnen Finance & HR.

TCM Belgium

TCM Belgium is een onafhankelijk incassobureau dat deel uitmaakt van de TCM Group. Daarnaast is TCM Belgium lid van de ABR-BVI (Belgische Vereniging voor Incasso-ondernemingen), de enige officiële vereniging van incassobureaus in België.

De prioriteit wordt gelegd op het bekomen van een minnelijke oplossing op maat, gezien deze minder tijd in beslag zal nemen en kostenbesparend zal zijn.

Wat maakt ons anders?

 • Directe benadering van de debiteur via lokale opvolging en bezoeken ter plaatse.
 • Geen abonnements- of minimumvereisten en volgens een ‘no cure no fee’ principe, zelfs de kleinste factuur verdient volgens TCM Belgium een inning.
 • Internationale B2B/B2C expertise dankzij ons uitgestrekt globaal en ervaren netwerk.
 • Persoonlijke aanpak: oplossing op maat voor elk dossier, 1 contactpersoon per crediteur.
 • Transparante werking naar crediteur én debiteur, ondersteund door enkele doorgedreven IT-optimalisaties (online opvolging dossiers, iPad toepassingen voor bezoekers,… ).
 • Oplossingen op maat van de sector van de chemie en life sciences.

CWS

CWS streeft naar een gezondere en veiligere toekomst. Wij bieden innovatieve, duurzame en digitale oplossingen om de gezondheid, veiligheid en bescherming van onze klanten en onze medewerkers te verbeteren. Dit doen we op het gebied van werkkleding, cleanrooms, hygiëne en vloerverzorging. Voor elke organisatie is er een passende oplossing. Onze experten denken graag met je mee.

CWS en duurzaamheid

Jaren geleden beseften we al dat grondstoffen schaars zijn. Onze benadering is daarom gebaseerd op servicecycli: het denken in cirkels vanuit ons bedrijfsmodel, vanaf de ontwerpfase tot het sluiten van de kringloop door re- en upcycling.

CWS is een internationale organisatie met verschillende vestigingen in België en maakt deel uit van de Duitse Haniel groep.

Contact
Ilse Diopere
ilse.diopere@cws.com
GSM +32 475 49 16 38

Berenschot