Word lid

Bijna 800 leden, goed voor meer dan 90% van de bedrijven die in de chemische, de kunststof- en de life sciences sector actief zijn, doen elke dag een beroep op de adviezen en diensten van onze experts.

5 goede redenen om lid te worden van essenscia:

  1. Waardevol advies, pertinente antwoorden op uw vragen en professionele hulp in specifieke materies (sociale wetgeving, veiligheid, energie, milieu, …)
  2. De verdediging van uw belangen door een organisatie die een belangrijke gesprekspartner is van de federale en gewestelijke overheden
  3. Informatie over de ontwikkelingen in de sector in materies van uw keuze via onze newsletter en extranet
  4. De ontwikkeling van synergiën met de actoren uit de sector
  5. Informatiesessies en specifieke opleidingen (bv: toepassing van REACH, octrooicel,…)

Om lid te worden of meer informatie te ontvangen, kunt u ons contacteren per telefoon op het nummer 02 238 97 87 of per e-mail: fbeckx@essenscia.be

De elektronische facturatie, essenscia doet het!

Europa heeft als doelstelling om 50% van alle facturen elektronisch te laten verlopen tegen 2020. België en Europa vinden het belangrijk dat er meer juridische zekerheid is, dat er duidelijke technische normen zijn voor e-facturatie en dat open en interoperabele facturatiesystemen op punt worden gesteld.

In november 2013 heeft essenscia een protocolakkoord getekend met minister Olivier Chastel om van start te gaan met elektronische facturatie. In januari 2014 waren alle facturen van essenscia geautomatiseerd en vandaag worden alle facturen per email gestuurd.

Indien u hierover meer informatie wenst, kan u contact opnemen met mevrouw Drita Delija, Financial Manager (ddelija@essenscia.be).