Onze sector

In de loop der jaren heeft zich in ons land een gediversifieerd gamma van industriële activiteiten in de chemie ontwikkeld. Vandaag bereikt de chemische sector in België één van de hoogste specialisatiegraden ter wereld. Bovendien maakt het economisch belang haar tot de tweede industriële sector van ons land.

De sector van de chemie en van life sciences is een zeer heterogene sector met vele facetten. In België groepeert hij talrijke activiteiten zoals organische en anorganische basischemie, farmaceutische producten, biotechnologie, producten voor de landbouw, verven, vernissen, lijmen, cosmetica, detergenten, kunststof- en rubberverwerking en andere chemische producten (bv. voor de fotografie).

De chemische producten en producten van life sciences voldoen nu eenmaal aan de menselijke behoeften, van de meest elementaire tot de meest gesofisticeerde. Ze zijn van het grootste belang voor het welzijn, de hygiëne, de veiligheid en het comfort. Bij de aanvang van de 21ste eeuw blijft de sector van de chemie en van life sciences een vitale bron voor de duurzame ontwikkeling van onze economie.

Klik hier om de presentatie van de kerncijfers 2017 en de beleidsboodschappen van essenscia te downloaden.