MEDIA KIT

De mediakit is een bron van documentatie voor journalisten en voor de media in het algemeen.

Biografie van de gedelegeerd bestuurders en woordvoerder van essenscia


Yves Verschueren

 

Yves Verschueren is gedelegeerd bestuurder van essenscia sinds september 2007.
Na zijn studies rechten en economie aan de Katholieke Universiteit van Leuven heeft Yves Verschueren een loopbaan uitgebouwd bij Unilever. Hij heeft voor Unilever Europe gewerkt in België, Zwitserland, Zimbabwe en Italië als Senior Vice President Home Care en is daarna CEO geworden van Unilever Belgium.
Als gedelegeerd bestuurder van essenscia is hij eveneens lid van de Raad van Bestuur van het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO).


Bernard Broze


Na zijn studies ingenieur chemie en bio-industrie aan de Faculteit van Gembloux is Bernard Broze aan een rijk gevulde carrière begonnen in de farmaceutische en petrochemische industrie. Hij is directeur milieuveiligheid geweest voor GSK Bio en vervolgens in 1999 gedelegeerd bestuurder geworden van essenscia wallonie en essenscia brussel.
Bernard Broze heeft een onderwijsopdracht aan de universiteit van Bergen en is lid van het directiecomité van Gembloux Agro biotech – Universiteit van Luik. Hij is eveneens voorzitter van Cefochim en bestuurder van BECI en van de UWE.


Frank Beckx

Frank Beckx is sinds 1 januari 2014 gedelegeerd bestuurder van essenscia vlaanderen. Hij startte bij essenscia in 2008 als woordvoerder en Head of Communication & Public Affairs.
Na zijn rechtenstudies aan de KU Leuven ging Frank Beckx in 2003 aan de slag als juridisch adviseur op het kabinet van Vlaams minister van Wonen Marino Keulen. Een jaar later werd hij woordvoerder van minister Keulen die toen bevoegd was voor Binnenlands Bestuur, Wonen en Inburgering. Van 2005 tot 2007 was Frank Beckx de woordvoerder van Fientje Moerman, Vlaams viceminister-president en minister van Economie, Wetenschap, Innovatie en Buitenlandse Handel.

 
Corine Petry
 
Corine Petry werd in januari 2014 benoemd tot Head of Communication  en woordvoerder van essenscia. Corine begon in 2012 bij essenscia te werken als Communciation Advisor.
Corine heeft een Master in het vertalen (Duits-Engels) behaald aan ISTI en een MBA in Management aan de Solvay Brussels School of Economics and Management. Na een jaar doorgebracht te hebben in Oostenrijk begon ze haar carrière als accountmanager in verschillende reclamebureaus. In 2008 werd ze Communication advisor voor Westinghouse Electric, een bedrijf dat gespecialiseerd is in nucleaire energie.

essenscia fact sheet

essenscia, de Belgische federatie van de chemische industrie en van life sciences, is een multisectoriële koepelorganisatie die de talrijke activiteitssectoren van de chemie, van kunststoffen en van life sciences vertegenwoordigt.

Aantal leden : 762
3 regionale afdelingen : essenscia brussel, essenscia vlaanderen en essenscia wallonie
Aantal medewerkers : 60

Logo's