INTERNATIONAAL ONDERNEMEN & BUSINESS DEVELOPMENT

 

essenscia begeleidt haar leden in hun export- en investeringsprojecten en werkt aan de ontwikkeling van een positief klimaat voor buitenlandse investeringen in België.

De chemische industrie, de kunststofsector en de life sciences zijn de grootste exportsector in België. Met meer dan 75% van de producten die naar de hele wereld uitgevoerd worden, is het echt een industrie op globale schaal.

Samen voor een vrije en evenwichtige market

essenscia ijvert voor de vermindering of zelfs de opheffing van de douanetarieven voor chemische producten in alle landen met een leefbare chemische industrie. Aangezien ongeveer 80% van de chemische producten door de chemische industrie zelf gebruikt worden, speelt het in de eerste plaats in haar voordeel dat de kosten verminderd worden door een liberalisering van de markt. Bovendien worden chemische producten ook vaak gebruikt in andere industrieën die bijgevolg ook voordeel zouden halen uit deze maatregel.

essenscia, uw partner voor succesvol internationaal ondernemen

Onze centrale ligging in het hart van Europa, de technische competentie van onze werknemers, de energie-efficiëntie van onze productie-installaties, de topkwaliteit van ons onderzoek, een uitgebreid netwerk van universiteiten en kennisinstellingen. Het zijn stuk voor stuk belangrijke troeven van de chemische industrie en life sciences in België. Ruim tweederde van de wereldtop 20 van chemiebedrijven investeerde de voorbije decennia in productiefaciliteiten in ons land. Samen met talrijke KMO’s van eigen bodem maken deze multinationale ondernemingen van België de grootste chemie- en farmacluster in Europa.

essenscia promoot de troeven van deze cluster van wereldklasse actief tijdens economische zendingen en prinselijke missies in verschillende delen van de wereld en brengt haar leden-bedrijven in contact met potentiële handelspartners. Zo stonden de recente Belgische Economische Missies naar Rusland (2011), de Verenigde Staten (2011) en Japan (2012) grotendeels in het teken van chemie, biotech of farma. Dankzij een intensieve samenwerking met de regionale investerings- en exportagentschappen Flanders Investment & Trade (FIT), Awex en Brussels Invest & Export zet essenscia haar leden-bedrijven op weg naar succesvol internationaal ondernemen.

Structureel partnerschap FIT en essenscia vlaanderen

Flanders Investment & Trade en essenscia vlaanderen bundelen de krachten. Zij worden structurele partners en voeren samen de gezamenlijke internationaliseringsstrategie voor de Vlaamse economie, “Vlaanderen Versnelt!” uit. Wilt u meer weten over de structurele partnerschappen, ga dan naar www.flandersinvestmentandtrade.com