INNOVATION AWARD POLLET

2.02.2017: Pollet ontwikkelt unieke schoonmaakcapsules met heel wat milieuvoordelen


 

Het Doornikse familiebedrijf Pollet is gespecialiseerd in de productie van diverse schoonmaakproducten voor industriële toepassingen. In de loop der jaren zijn hun detergenten alsmaar milieuvriendelijker geworden, maar de onderneming blijft volop innoveren in duurzaamheid. Met Cap’s heeft Pollet nu capsules ontwikkeld die volledig recycleerbaar zijn en unieke voordelen bieden op ecologisch en logistiek vlak.

“In ons gamma hebben we een uitgebreide productlijn van eco-gecertificeerde en biotechnologische schoonmaakmiddelen met bewezen doeltreffendheid”, zegt Olivier Guisset, Directeur Marketing en Innovatie bij Pollet. “Op die manier hebben we onze ecologische voetafdruk al fors kunnen verkleinen. We zijn ons ook meer gaan toeleggen op geconcentreerde dosissen van onze detergenten om zo de ecologische impact tijdens het transport te verminderen. Onze nieuwste innovatie, Cap’s, is een uniek concept van capsules bedoeld als navulling voor kant-en-klare sprays.”

Garantie op 100% recyclage
De capsules bevatten 20 ml detergent en kunnen op een gebruiksvriendelijke manier op een met water gevulde verstuiver geschroefd worden. De gebruiker komt dus niet rechtstreeks in contact met het geconcentreerde schoonmaakproduct en de dosis is perfect afgemeten. Bovendien hoeft de gebruikte spuitbus niet weggegooid te worden, maar kan ze met behulp van een nieuwe capsule opnieuw gebruikt worden. “We engageren ons trouwens om ook de gebruikte capsules in te zamelen en te recycleren”, beklemtoont Guisset.
Het duurzame aspect van Cap’s uit zich dus op uiteenlopende vlakken zoals logistiek, verpakking, traceerbaarheid, samenstelling, dosering en recyclage. Samengevat garanderen de ecologische detergenten in capsulevorm een perfecte dosering, is er dankzij de kleinere volumes minder verpakkingsmateriaal en minder transport nodig en zijn de capsules 100% recycleerbaar. “We hebben een inzamelsysteem uitgewerkt waarbij de gebruikte Cap’s opnieuw in de originele verpakking geplaatst kunnen worden, waarna gebruikers dit gratis naar ons kunnen terugzenden. Zo coveren we met dit unieke concept de hele levenscyclus van ons schoonmaakproduct”, besluit Guisset.

Ontdek hier de andere innovatieprojecten van de essenscia Innovation Award 2016.