DUURZAME ONTWIKKELING

Duurzame ontwikkeling en de bijdrage van de chemische industrie en life sciences aan een duurzame samenleving staan centraal in de missie van essenscia. De sector is zich dan ook zeer bewust van zijn verantwoordelijkheden en erkent de noodzaak om het milieu en de menselijke gezondheid te beschermen, maar tegelijk veilige en performante producten en diensten aan te bieden. De chemische industrie levert grote inspanningen om haar productieprocessen te realiseren in het perspectief van duurzame ontwikkeling. Ze boekte spectaculaire vooruitgang op het vlak van milieubescherming, effici├źnt energiegebruik, veiligheid en gezondheid.

De sector heeft zich trouwens ge├źngageerd om zijn prestaties op die gebieden voortdurend te verbeteren. Deze formele verbintenis, die door alle bedrijfsleiders werd ondertekend, wordt het Responsible Care-programma genoemd.

Duurzaamheidsrapport 2017

Het rapport in 140 seconden:

 

Het volledige duurzaamheidsrapport van de chemische industrie, kunststoffen en life sciences is online beschikbaar op www.essensciaforsustainability.be.

Het rapport illustreert op basis van zowat veertig indicatoren en meer dan 100 concrete voorbeelden de vooruitgang van de sector in de sleuteldomeinen van duurzame ontwikkeling: People, Planet en Prosperity. Het hoofdstuk Products toont aan dat de innovatieve producten van de industrie duurzame oplossingen bieden voor tal van maatschappelijke uitdagingen.

Alle indicatoren en initiatieven uit het rapport zijn gelinkt aan de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties.

Thema dossier in Trends


"Duurzame ontwikkelling is ontwikkeling die aansluit op de behoeften van het heden zonder het vermogen van toekomstige generaties om in hun eigen behoeften te voorzien in gevaar te brengen.'

Gro Harlem Brundtland