SUPERMATERIALEN TEN DIENSTE VAN DUURZAAM BOUWEN

   

Duurzaamheid is de laatste jaren een mode-woord geworden. Wat vandaag duurzaam is en niet, wordt niet zelden bepaald door labels die vooral een vlotte marketing van een welbepaald product beogen.

Maar is dit ook de weg naar een duurzame transitie? Dit boek, opgemaakt door de ganse kunststofsector biedt een unieke kijk op het gigantische werk dat het laatste decennium verricht werd op weg naar duurzaamheid. Duurzaamheid is geen droom, geen visie ver weg, maar een kans, een keuze die we vandaag al kunnen grijpen indien we ervoor durven kiezen. Dit vereist naast moed ook een mentaliteitswijziging van u en ik. Getuigenissen van verschillende stakeholders in de bouw zoals deze van Vicente Leoz-Argüelles (hoofd Bouw bij DG Enterprise, Europese Commissie), Jan Venstermans (WTCB), Peter Wouters (BUtgb), To Simons (Centrum Duurzaam Bouwen), Sebastian Moreno-Vacca (A2M ), VITO, BBL, IVAM, Confederatie Bouw, VMW, OVAM, KUL, U Gent en vele anderen duiden wat duurzaamheid voor hen betekent.

In 10 projecten zoals deze onlangs werden gerealiseerd (Het eerste massief passief hotel, renovatie Antwerpen Centraal, Cameleon…) tonen we u de weg via evaluatiemodellen naar duurzamer wonen en bouwen. Dit boek is een werk dat u een ander beeld schetst van duurzaamheid. Een beeld van hard werken en vele inspanningen om te komen tot één streefdoel: “duurzaamheid bereiken zonder hierbij de toekomst van jongere generaties in gevaar te brengen.”

Duurzaam bouwen met kunststoffen? Ja, Natuurlijk!

U kunt hier de presentatie downloaden die een korte synopsis geeft van het boek.

Hoe bestellen?
U kunt het boek bestellen door een mail te sturen naar bsoler@essenscia.be. Vermeld duidelijk uw naam, adres, bedrijf, functie en telefoonnummer.


Station Antwerpen

" De restauratie van de metalen overkapping van de perrons gebeurde zo duurzaam mogelijk. Het gebruik van polycarbonaatplaten maakte het mogelijk de milieu-impact van de werkzaamheden te beperken, dankzij de langere levensduur van deze producten, en de plaatsing van extra pijlers te vermijden."