GEGEVENSBESCHERMING IN DE CHEMIE- EN LIFE SCIENCES SECTOR – WAT U MOET WETEN!

Terug naar de agenda
04 | 05
Publiek
thema
Innovatie & Octrooien

GEGEVENSBESCHERMING IN DE CHEMIE- EN LIFE SCIENCES SECTOR – WAT U MOET WETEN!
04 | 05
10:00 - 12:30
Bluepoint, Auguste Reyerslaan 80, 1030 Brussels

Vanaf mei 2018 wijzigen de Europese spelregels over de bescherming van persoonsgegevens. Is uw onderneming hier klaar voor? essenscia maakt u graag wegwijs tijdens een interactieve workshop op 4 mei, in samenwerking met advocatenkantoor Loyens & Loeff.

In het tijdperk van Industrie 4.0 is de bescherming van data uitgegroeid tot een beslissende factor in uw bedrijfsstrategie, in het bijzonder in zeer innovatieve sectoren zoals de chemie en life sciences. Of het nu gaat om toegangscontrole, het gebruik van camerabewaking, geolokalisatie, marktonderzoek, onderzoeksresultaten of big data, een efficiënt beheer van persoonsgegevens conform de wetgeving is cruciaal.

Bovendien zal het wettelijk kader binnen Europa vanaf mei 2018 grondig wijzigen met bijhorende specifieke sancties.  Het is dus hoog tijd om binnen uw bedrijf de zaken in kaart te brengen en eventuele pijnpunten aan te pakken. Omdat het gaat om een uiterst  complexe materie wijst essenscia u graag de weg doorheen dit kluwen. In samenwerking met het advocatenkantoor Loyens & Loeff organiseren we daarom een interactieve workshop specifiek gericht op de chemie en life sciences sector.

Tijdens de workshop van 4 mei 2017 zullen we samen de volgende onderwerpen behandelen, met een specifieke focus op de chemie- en life sciences sector:

• Wat zijn persoonsgegevens?
• In hoeverre is deze wetgeving van toepassing op uw onderneming?
• Wat mag u doen met persoonsgegevens?
• Wat zijn de wettelijke regels inzake profiling, big data, marktonderzoek en direct marketing?
• In welke mate mag u het email verkeer van uw werknemers monitoren? En hoe zit het met BYOD policies en met het gebruik van veiligheidscamera’s in uw gebouwen?
• Kan u aan deze wetgeving ontsnappen door gegevens te pseudonymiseren/anonimiseren?
• Mag u persoonsgegevens overdragen aan een derde partij / naar een derde land?
• En hoe zit het met niet-naleving? Wat zijn de sancties?

Belangrijk: omdat we onze workshop graag zo concreet mogelijk willen maken, kunt u de specifieke vragen die u graag wilt beantwoord zien vóór 20 april 2017 doorgeven via deze link.

Sprekers : Loyens & Loeff advocaten

Details contactpersoon

Isabelle DESCAMPS
idescamps@essenscia.be

Terug naar de agenda