3-DAAGSE OPLEIDING ESSENSCIA VLERICK:18, 19 en 26 september 2013

Terug naar de agenda
18 | 09
Enkel voor leden
thema
Sociaal beleid

3-DAAGSE OPLEIDING ESSENSCIA VLERICK:18, 19 en 26 september 2013
18 | 09
08:30 - 17:30
L'Abbaye de la Ramée, rue de l'Abbaye 19, 1370 Jodoigne

Bent u wel eens ontgoocheld in het resultaat van uw sociale onderhandelingen. Heeft u wel eens het gevoel uw vakbonden niet te kunnen overtuigen of dat het sociaal overleg vastloopt op cruciale topics voor de verdere ontwikkeling van uw onderneming en dat dit anders zou moeten kunnen…

essenscia en Vlerick Business School hebben daarom de handen in elkaar geslagen voor een exclusieve 3-daagse opleiding:
“onderhandelen als waardecreatie: maak het onmogelijke misschien toch mogelijk in sociaal overleg”

Deze 3 daagse opleiding gaat verder dan de traditionele opleidingen over (sociaal) onderhandelen. De meeste opleidingen zoomen in op het proces en de tactieken aan de onderhandelingstafel. Belangrijker is echter ook een ontwerp te maken van de optimale overeenkomsten. Zet met deze multidimensionale opleiding een stap vooruit en ‘design your optimal social deals’.
Onze doelstelling is u een nog beter inzicht te geven in uzelf tijdens onderhandelingen en u een aantal bijkomende vaardigheden aan te reiken die u in staat moeten stellen het sociaal overleg nog efficiënter te organiseren en win-winresultaten te bereiken.

Zo pakken we deze 3 dagen aan:

Vertrekkende van een gefundeerde theorie gebruiken we simulaties, cases, oefeningen en feedback om u belangrijke inzichten in het onderhandelingsproces te laten verwerven

18/09/2013 - Dag 1: From bargaining to value creation
 De fundamenten leggen van onderhandelen als waardecreatie
 Managen van percepties, veronderstellingen, emoties en moeilijk gedrag
 Een optimaal onderhandelingsklimaat creëren en een duurzame relatie uitbouwen

19/09/2013 - Dag 2: To the test of reality

 Het driefasig planningsmodel voor onderhandelingen onder de knie krijgen
 Onderhandelen met meerdere partijen bvb de as werkgever-vakbonden maar eveneens de as plant vs headquarter.
 Wat zijn onze eigen valkuilen in dit proces

26/09/2013 - Dag 3: Changing the game van het sociaal overleg

 Praktijkdag “sociaal overleg”: we maken plaats voor verschillende concrete cases
    aangebracht door de deelnemers en testen deze aan de nieuw verworven inzichten

Doelgroep:
De leidinggevenden die regelmatig betrokken zijn bij het sociaal overleg en de sociale onderhandelingen op ondernemings- of sectorvlak zoals CEO, CFO, HRD, …

Uw begeleiders voor deze 3 dagen:

Prof Dr Katia Tieleman
is een autoriteit op het vlak van onderhandelen. Katia is verbonden aan het Harvard Program on Negotiation van de Harvard Law School, waar ze werd opgeleid als onderhandelaar, discussieleider en bemiddelaar. Voortbouwend op de kruisbestuiving van 15 jaar als toponderhandelaar, adviseur en baanbrekend onderzoek helpt ze bedrijven om hun onderhandelingsuitdagingen aan te pakken en om confrontatie in coöperatie te transformeren.

Daarnaast is ze een internationaal trainer, consultant en erkend experte in bemiddelen, leiderschap en coaching. Ze heeft veel ervaring in werken met de top ondernemingen en internationale organisaties zoals de VN, de EU en de Wereldbank.

Koen Laenens, directeur sociaal beleid en secretaris generaal essenscia en Stefan Denayer, adjunct directeur sociaal beleid essenscia hebben elk jarenlange ervaringen in het sociaal overleg en hebben dit aangevuld met specifieke opleidingen rond onderhandelen. Zij bundelen voor u tal van praktijkcases van het sectorale overleg en trachten daarbij de brug te slaan tussen theorie, de sectoronderhandelingen en de onderhandelingen op ondernemingsvlak.

Uzelf als deelnemer
: door uw talloze ervaringen met het sociaal overleg wordt de opleiding concreet en wisselt u met collega’s van de sector waardevolle kennis uit. Met deze netwerking en kennisdeling onder collega’s van de sector chemie, kunststoffen en life sciences wordt deze opleiding een unieke opportuniteit.

Praktisch

Timing en data

Het programma bestaat uit 3 dagen en is opgedeeld in een 2 daagse met overnachting (18 & 19 september 2013) en 1 terugkomdag (op 26 september 2013).

De opleiding loopt in het NL, telkens van 9u tot 17u30. De ontvangst is voorzien vanaf 8u30. Als afsluiting van dag 1 wordt een avond- en networkingactiviteit georganiseerd.

We verwachten jullie voor deze 3-daagse in het prachtige en rustige kader van “ L’Abbaye de la Ramée, rue de l’abbaye 19, 1370 Jodoigne .
Een detailprogramma voor de 3 dagen wordt u bezorgd na inschrijving.

Deelnemers: om voldoende interactief te kunnen werken beperken we de inschrijvingen tot maximaal 20 deelnemers

Voor meer info en inschrijving, klik hier

Contactpersonen voor informatie en inlichtingen

Véronique Wuydts
: vwuydts@essenscia.be – 02/238.98.68 voor wat betreft praktische organisatie en inschrijvingen

Stefan Denayer: sdenayer@essenscia.be – 02/238.97.58 indien u nog inhoudelijke vragen zou hebben bij de opleiding

Details contactpersoon

Véronique WUYDTS
vwuydts@essenscia.be

Terug naar de agenda