Frédéric Druck is de nieuwe gedelegeerd bestuurder van essenscia wallonie en essenscia brussel

Brussel, 30 augustus 2017 – Frédéric Druck is verkozen tot gedelegeerd bestuurder van essenscia wallonie en essenscia brussel, de regionale divisies van de Belgische federatie van de chemische industrie, kunststoffen en life sciences. Vanaf november zal hij deze functies overnemen van de huidige gedelegeerd bestuurder Bernard Broze die de pensioengerechtigde leeftijd heeft bereikt.

De raden van bestuur van essenscia wallonie en essenscia brussel hebben unaniem de aanstelling van Frédéric Druck goedgekeurd als gedelegeerd bestuurder van beide afdelingen. De benoeming is het resultaat van een uitvoerige selectieprocedure, uitgevoerd door een extern bureau, waarbij Frédéric Druck gekozen werd uit meer dan 50 kandidaten.

Na het behalen van een masterdiploma in Journalistiek en Communicatie aan de ULB (Université Libre de Bruxelles) begon Frédérick Druck zijn loopbaan als universitair assistent. Nadien had hij diverse verantwoordelijke functies bij werkgeversfederaties zoals Federgon, was hij Manager Public Relations bij Merck Sharp & Dohme en Directeur van het departement Medical & Healthcare bij het consultancybureau Interel. In 2007 ging Druck aan de slag bij BioWin, de overheidsorganisatie die focust op de uitbouw van de gezondheidscluster in Wallonië. Hij had er de leiding over de communicatie en het relatiebeheer met internationale partners en werd in april 2014 benoemd tot adjunct-directeur-generaal. Sinds september 2016 is hij Secretaris-generaal van bio.be, de federatie van Belgische bedrijven uit de biotech en life sciences. Frédéric Druck zal deze organisatie met strategisch advies blijven ondersteunen.   

Frédéric is de geschikte persoon om de grote uitdagingen aan te pakken waar onze innovatieve en bloeiende sector voor staat. Hij beschikt over de juiste competenties om samen met het team van essenscia wallonie bruggen te bouwen tussen de economische actoren op de verschillende politieke niveaus en hen te laten samenwerken aan gemeenschappelijke doelen. Zo halen we het maximum uit de vele opportuniteiten die zich voor onze sector aandienen en kunnen we de toenemende regionale bevoegdheden optimaal benutten”, zegt Pascal Lizin, voorzitter essenscia wallonie.

Ook Christiane Malcorps, voorzitster van essenscia brussel, is positief. “Ik verheug me op de komst van Frédéric en ik ben ervan overtuigd dat we samen de belangrijke rol van onze industrie voluit zullen promoten. Nog meer inzetten op innovatie en R&D blijft de uitdaging voor Brussel.
Als thuishaven van talrijke hoofdzetels, gereputeerde onderzoekscentra en chemie- en farmabedrijven met internationale uitstraling beschikt de stad over heel wat troeven
.”

Ik ben vereerd dat ik de fakkel kan overnemen van iemand zo ervaren als Bernard Broze en ik ben blij dat ik kan terugvallen op een dynamisch team van experten, zodat we verder kunnen bouwen op het uitstekende werk van de voorbije jaren. De sector van de chemie en life sciences is een cruciale pijler van de industrie in Wallonië en Brussel. Het is daarom essentieel dat we een optimaal kader creëren om de concurrentiekracht van onze bedrijven te versterken. Ik kijk ernaar uit om deze uitdaging aan te gaan, in nauw overleg met de ondernemingen, de overheden en andere federaties. Samen kunnen we onze sector verder laten groeien, zowel op economisch vlak als op het vlak van tewerkstelling”, besluit Frédéric Druck.

Meer info :
Corine Petry, Head of Communication, tel. 02 238 99 12, GSM 0474 499 306, cpetry@essenscia.be
Gert Verreth, Communication Advisor, tel 02 238 97 86, GSM 0477 46 42 27, gverreth@essenscia.beDownload