500 studenten zoeken job in chemie- en farmasector tijdens succesvol jobevent ‘We Are Chemistry’

Brussel 23 maart 2017 – Met een opkomst van bijna 500 studenten en jonge werkzoekenden was de 6de editie van het jobevent We Are Chemistry opnieuw een groot succes. De jobbeurs liet jong talent met een wetenschappelijke of technische opleiding kennismaken met 20 toonaangevende sectorbedrijven uit de chemie, kunststoffen en farma. We Are Chemistry is een initiatief van de Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij (POM) Antwerpen met de steun van Provincie Antwerpen en sectorfederatie essenscia vlaanderen.

Na 5 jaar Antwerpen vond ‘We Are Chemistry’ voor de eerste keer plaats in congrescentrum Lamot in Mechelen, maar de doelstelling bleef ongewijzigd: ondernemingen uit de chemie en farmasector op een intensieve en interactieve manier in contact brengen met gemotiveerde jongeren die over het juiste wetenschappelijke of technische profiel beschikken.

Ondernemingen uit de chemie en life sciences zijn permanent op zoek naar jong talent, liefst met een wetenschappelijke of technische STEM-opleiding (Science, Technology, Engineering, Mathematics). Anderzijds beschouwen jongeren de chemie en farma meer en meer als een aantrekkelijke sector om aan de slag te gaan. Het is een industrie die voluit de kaart trekt van innovatie en op die manier de essentiële bouwstenen levert voor een duurzame wereld. De sector biedt jongeren, ook pas afgestudeerden, met permanente opleidingsprogramma’s alle kansen om hun talenten verder te ontwikkelen en door te groeien”, zegt Frank Beckx, gedelegeerd bestuurder essenscia vlaanderen.

Met ruim 250 ondernemingen actief in chemie, kunststoffen en life sciences mag de provincie Antwerpen zich een chemiecluster van wereldformaat noemen. Het unieke aan ‘We Are Chemistry’ is dat we de verscheidenheid van deze sector mooi in kaart brengen. Naast de chemiebedrijven in de Antwerpse haven beschikt onze provincie ook over een farmacluster langs de N16 en gespecialiseerde chemie- en farmabedrijven in het Mechelse en de Kempen. Die variatie vertaalt zich ook in de gezochte profielen: van technici, over laboranten tot sales talenten”, zegt Ludwig Caluwé, voorzitter van POM Antwerpen en gedeputeerde bevoegd voor economie.

Aan ‘We Are Chemistry’ namen volgende ondernemingen deel: BASF, Chemours, Covestro, DuPont de Nemours, EuroChem Antwerpen, Evonik, Imerys Graphite & Carbon, Indaver, INEOS, Janssen Pharmaceutica, LANXESS, Monsanto, Nippon Shokubai Europe, Oleon, Pfizer, Praxair, Procter & Gamble, Soudal, Total en Umicore.

Meer info: www.wearechemistry.be

Meer info:
Gert Verreth, Communication Advisor essenscia, tel. 02 238 97 86, gsm 0477 46 42 27, gverreth@essenscia.be
Corine Petry, Head of Communication essenscia, tel. 02 238 99 12, gsm 0474 499 306, cpetry@essenscia.beDownload