Luc Delagaye nieuwe voorzitter essenscia vlaanderen

Brussel, 5 juni 2014 – essenscia vlaanderen, de federatie van de chemische industrie, kunststoffen en life sciences, heeft een nieuwe voorzitter. Luc Delagaye, President van Agfa Materials, neemt de fakkel over van Patrick Van Acker, head of country BP Belgium, die vijf jaar lang voorzitter is geweest van de Vlaamse tak van de federatie. Luc Delagaye werd vandaag door de Raad van Bestuur van essenscia vlaanderen aangesteld als voorzitter voor een periode van drie jaar.

Luc Delagaye dankt zijn voorganger Patrick Van Acker voor zijn enthousiasme als voorzitter van essenscia vlaanderen. In het bijzonder prijst hij Van Acker voor zijn heldere visie op de ontwikkeling van de chemische industrie in Vlaanderen en in de wereld. Tijdens zijn voorzitterschap nam essenscia vlaanderen het voortouw in het werkgeverslandschap in tal van dossiers zoals onderwijs en arbeidsmarkt, innovatie, procesveiligheid, milieu en energie.

Luc Delagaye wil als nieuwe voorzitter verdergaan op de ingeslagen weg en kijkt uit naar zijn nieuw engagement binnen de federatie: “essenscia vlaanderen heeft de voorbije jaren een sterke reputatie opgebouwd. Samen met gedelegeerd bestuurder Frank Beckx en het team van bekwame experten kijk ik er naar uit om de belangen van onze 450 leden-bedrijven met overtuiging te verdedigen en met concrete voorstellen de dialoog aan te gaan met de nieuwe Vlaamse regering. De grote prioriteit voor de komende jaren is werk te maken van een ambitieus industrieel beleid dat resoluut kiest voor industriële groei in onze regio.”

Luc Delagaye (°1960) staat sinds mei 2008 aan het hoofd van Agfa Materials. De Agfa-Gevaert Groep is een van ’s werelds toonaangevende bedrijven in beeldvorming en informatietechnologie. Agfa Materials houdt zich specifiek bezig met industriële toepassingen. Als President van Agfa Materials is hij ook meteen toegetreden tot Agfa’s Executive Management. In 2008 werd Luc Delagaye lid van de Raad van Bestuur van essenscia.

Luc Delagaye behaalde een Master of Science-diploma aan de Universiteit van Gent. Hij heeft gedurende twaalf jaar in verschillende functies bij Bekaert gewerkt, waaronder zeven jaar als Manager Operations van Bekaerts joint venture in Chili. Op het einde van 1996 heeft hij de Koper-divisie van Union Minière – nu Umicore – vervoegd. Sinds 2004 was hij Business Unit Manager en Managing Director bij de Koper-divisie van Umicore. Na de afsplitsing van Umicore en de introductie op Euronext Brussels was Luc Delagaye van 2005 tot 2008 gedelegeerd bestuurder van Cumerio.


Meer info:
Corine Petry, Head of Communication essenscia, tel. 02 238 99 12, gsm 0474 49 93 06, cpetry@essenscia.be
Anke Fransen, Communication Advisor essenscia, tel. 02 238 97 86, gsm 0479 61 41 78, afransen@essenscia.be


Over essenscia vlaanderen
essenscia vlaanderen groepeert een 450-tal ondernemingen in de sector chemie, kunststoffen, farma en biotechnologie. Met een omzet van 43,5 miljard euro en 60.000 directe arbeidsplaatsen is de sector een van de belangrijkste industrietakken van Vlaanderen en vertegenwoordigt ze 25% van de totale omzet van de verwerkende industrie. De chemiesector is goed voor een derde van de totale export en daarmee veruit de grootste exporteur van Vlaanderen. Het handelsoverschot liep in 2013 op tot 20 miljard euro. De essenscia-bedrijven in Vlaanderen investeren jaarlijks 1,6 miljard euro in onderzoek en ontwikkeling (O&O).


Download